Αποστολάκη Ευγενία

Πληροφορίες επικοινωνίας

+302810337714
eapost@hcmr.gr

Η Δρ Ευγενία Αποστολάκη είναι Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.
Η Δρ. Αποστολάκη ολοκλήρωσε τη διδακτορική της εκπαίδευση στο Εργαστήριο Θαλάσσιας Οικολογίας του Καθηγητή Ιωάννη Καρακάση στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελλάδα. Η διατριβή της επικεντρώθηκε στην επίδραση του εμπλουτισμού θρεπτικών συστατικών που προκαλείται από την ιχθυοκαλλιέργεια στον μεταβολισμό και την ποδηλασία του άνθρακα (DOC, DIC) και των θρεπτικών ουσιών (DON, DIN, DOP, DIP) σε λιβάδια με θαλάσσια χόρτα (Posidonia oceanica).
Η Δρ. Αποστολάκη ήταν μεταπτυχιακός υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Τμήμα Έρευνας Παγκόσμιας Αλλαγής στο Mediterranean Institute for Advanced Studies (IMEDEA) / Πανεπιστήμιο Βαλεαρίδων Νήσων (Ισπανία). Μελέτησε τον αντίκτυπο της ιχθυοκαλλιέργειας στο μέγεθος και την τύχη της παραγωγής και της ενσωμάτωσης θρεπτικών ουσιών σε λιβάδια με θαλάσσια χόρτα.
Η Δρ. Αποστολάκη απέκτησε το διδακτορικό της και το μεταπτυχιακό της στη Θαλάσσια Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.